Sociale medier

Op imod årsskiftet i 2019 havde jeg et nytårsfortsæt. Jeg tog et langt tilløb, og ventede helt ind til nytårsaften. Så slettede jeg Facebook. Jeg havde haft profilen siden 2008, og selvom jeg langsomt var holdt op med at poste noget eller ligge billeder op, besøgte jeg stadig siden flere gange dagligt. Det eneste jeg reelt brugte den til var at følge med i to grupper, og tjaa stalke gamle bekendtskaber.

Det sidste er grunden til at jeg ønskede at slette min profil. Men det som fik mig det sidste stykke hen imod ‘Nu gør jeg det’ var, da ‘Skærmtid’ på min Iphone informerede mig om at jeg i gennemsnit sad 3-4 timer med min telefon HVER dag. Og størstedelen blev brugt på de sociale medier fordelt på Facebook, Snapchat og Instagram. Da besluttede jeg at det var tid.

I hverdagen har jeg tit haft utallige af undskyldninger vedrørende ting jeg bestemt IKKE havde tid til – motion, se nære relationer eller bage, men det er ikke rigtigt. At sige ‘jeg har ikke tid’ handler mere om de prioriteringer du tager hver evig eneste dag, og hvis ikke du har tid til det du ellers finder vigtigt eller sjovt, så prioriterer du det ganske enkelt ikke. Og jeg ville ikke bruge min tid som hidtil.

Selvom de sociale medier tit bliver komplimenteret som et sted at holde gamle bekendtskaber ved lige, så brugte jeg det bare ikke på den måde. Flere efterskoleveninder kunne jeg have skrevet til, men gjorde det ikke. Så for mig blev tiden ikke brugt til ret meget fornuftigt i min optik.

Min grund var også at jeg stod til at skulle føde min dejlige datter et par måneder efter, og jeg ønskede at min tid blev brugt på hende, i frygt for at jeg ville sidde mere på telefonen, end på at interagere sammen med hende.

I samme forbindelse valgte jeg ligeledes at slette Snapshat og min personlige Instagramprofil. Nu har jeg kun en profil på Instagram tilknyttet denne blog, og dem jeg følger er nogen som inspirerer mig og deler de værdier jeg selv har, og ønsker at fastholde samt udvikle.

Hvordan er det så gået sidenhen?

Det at blive mor hjælper bestemt med at fylde tiden ud, men i starten savnede jeg primært den gruppe på Facebook, hvor der var ligesindede minimalistiske fæller.

Men ærligt, det har faktisk været meget rart. Især har det været lidt sjovt at mine bekendte har gjort mig opmærksom på, at de nu slet ikke kan følge med i mit liv længere, og til det kan jeg kun kommentere at vi i så fald har en masse at snakke om når vi mødes – og at vi må mødes lidt oftere så.

Den virkelige kommunikation mister vi, for vores bekendte har jo allerede hørt om hvad end nyhed du har på de sociale medier. Men har du f.eks. født et lille barn, og ingen har set et billede af det, så mener jeg at glæden er langt større når de endelig får lov at se det lille vidunder i virkeligheden.

Selvfølgelig sidder jeg stadig med telefonen – og skal holde mig selv lidt i ørene med hensyn til helt ubevidst at trykke ind på Instagram hele tiden, men hvor jeg nu kan se at tiden også bliver fordelt på andre ting som f.eks. ‘Bøger’, hvor jeg læser mine e-bøger, så er jeg mere tilfreds med det jeg bruger tiden på.

Måske lidt at tænke over og måske du er ganske tilfreds med den måde du bruger din tid på sociale medier på. Vi har alle forskellige værdier, som skal respekteres, men er der noget i din hverdag som ikke stemmer overens med hvem du er eller ønsker at blive, så lav en forandring!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.