Renere hud- og hårplejeprodukter

Jeg læste engang at 60 % af det vi påfører huden kan absorberes og ende i vores blodbaner. Det satte tankerne igang ift. hvilke produkter jeg ønsker at udsætte vores hud for – eller rettere hvilke konserveringsmidler og parfumestoffer som produkterne indeholder.

Men for mig er det en anelse ambivalent. Jeg ønsker på den ene side ikke at udsætte min krop for al mulig unødvendig kemi, men på den anden side holder jeg meget af at håret og kroppen dufter nyvasket og at huden dufter af en lækker creme.

Hvilken hudtype har du og hvad kræver den?

Ift. hudplejeprodukter handler det om hvilken hud man har. En problemhud kræver specifikke plejeprodukter for at holde urenheder nede, mens andre kan nøjes med produkter til en normal hud.

Inden man overhovedet kan begynde at tænke i andre baner, er man nødt til at finde ud af hvilken hudtype man har, så man kan have dette in mente. Min hudtype er konstateret til at være både normal, sensitiv og kombineret hos en kosmetolog. Dvs. jeg slår ud med urenheder i T-zonen, mens jeg i resten af ansigtet har en normal hud – dog med sensitive undertoner, da den blusser let. Ligeledes døjer jeg med gamle ar, som jeg også er interesseret i at få reduceret tydeligheden af.

Jeg har i en lang periode derfor anvendt PH Formula produkter – egentlig ikke hvad jeg har foretrukket grundet deres indholdsstoffer, som ikke lever op til den ‘grønne kolbe’, hvis man tester produkterne i appen ‘Kemiluppen’ kreeret af Tænk bedst i test. Appen giver produkterne kolber i farverne grøn, gul og rød alt efter om de er miljøskadelige, indeholder parfume eller er mistænkt hormonforstyrrende.

Her kommer ambivalensen igen – jeg ønsker renere produkter, men kosmetologen fortæller at jeg er nødt til at anvende disse produkter, hvis jeg ønsker at holde urenheder og ar i ave.

Noget ændrede sig

Jeg anvendte disse (dyre) produkter i en lang periode og supplerede med en dybdegående ansigtsbehandling hver 3. måned. Men så blev jeg gravid. Jeg spurgte ind til, hvilke af produkterne jeg måtte anvende, og da svaret blev: ‘den her må du bruge 1 gang i ugen, den her må du bruge 2 gange i ugen, den her må du ikke anvende osv.’ blev det for kompliceret for mig. Jeg gemte produkterne væk og gik derefter ned i Rema1000.

Jeg havde set en af pigerne bag make up mærket Miild anvende et renseprodukt fra Remas egen serie ‘Organic Cirkle’ og jeg besluttede derfor at prøve serien – rensegel, ansigtsrens og ansigtscreme. Alle 3 produkter har Svanemærket, Astma Allergimærket og ECOCERT, hvilket vidner om produkter gode for miljøet, mig og at ingredienserne er økologiske.

Om at finde den gyldne middelvej man er tilfreds med

Hvordan gik det så? I starten blussede jeg meget op ift. urenheder, men dette kan lige såvel skyldes graviditetshormoner. Som tiden er gået er min hud blevet pænere med enkle udbrud engang imellem – som jeg dog mistænker de utallige søde sager, jeg ikke kan holde nallerne fra, for at forårsage.

Jeg anvender rensegellen og ansigtscremen morgen og aften, og supplerer med ansigtsrensen hvis jeg har haft make up på. Jeg går stadig til kosmetolog, hvor de anvender produkter egnede til gravide og produkterne er nu af mærket Dermalogica. Jeg har en bedre samvittighed ved at anvende renere produkter i hverdagen, mens jeg hver 3-4 måned kommer i dybden med urenheder og fugt hos en professionel. Min pengepung har det også meget bedre, og en dybdegående behandling koster i mit område kun 295 kr.

De fleste af vores hud- og hårplejeprodukter er skiftet ud med parfumefrie varianter, men ikke alle har jeg helt kunne slippe eller finde i uparfumerede udgaver endnu – måske det kommer på sigt.

Her er i hvert fald en liste over de produkter vi på nuværende tidspunkt anvender herhjemme, deres navne, certificeringer, om jeg overvejer helt at udfase dem, eller skifte dem ud med et andet produkt.

Ansigtspleje:

 • Organic Circle Rensegel (Svane-, Astma/allergi- & ECOCERT mærket). Anvendes morgen og aften.
 • Organic Circle 3-i-1 ansigtsrens (Svane-, Astma/allergi- & ECOCERT mærket). Udfases da jeg hellere vil anvende rensegellen 2 gange, hvis jeg har brugt øjenmake up.
 • Organic Cirkle ansigtscreme (Svane-, Astma/allergi- & ECOCERT mærket). Anvendes morgen og aften.
 • Sard Copenhagen 100 % Ren Økologisk Arganolie. Anvendes i koldere perioder under ansigtscremen, hvor den masseres godt ind i huden.  
 • Änglamark Cleansing Mousse (Svane- & Astma/allergimærket). Udfases, da den kun anvendes i badet.
 • Dermalogica Daily Microfoliant: En mild form for exfolieringspulver, som anvendes 1-2 gange i ugen i badet, for at komme mere i dybden ift. urenheder.

Kropspleje:

 • Sanex Dermo protector 24 timers deodorant. Indeholder både parfume og aluminium, men vi har endnu ikke fundet et produkt, som kan holde både manden og jeg fri for svedlugt igennem dagen.
 • Sard Copenhagen Balancing Body Cream. Udfases da den er dyr, indeholder parfume og ingen effekt har på min tørre hud. Overvejes udskiftet med en Svane- og Astma/allergimærket kropscreme evt. fra Dermalog, som absorberes hurtigt inde i huden.
 • Sard Copenhagen 100 % naturlig abrikoskerneolie. Udfases, da den hidtil er anvendt som kropsolie, men fedter for meget.
 • Änglamark Hair Wax (Svane- & Astma/allergimærket). Udfases, da den ikke kan holde mandens hår på plads, og dufter mærkelig. Overvejes udskiftet med Ängemarks anden variant: Mud Wax.
 • Dermalog fugtighedscreme (Svanemærket): Anvendes som håndcreme på farten.

I badet:

 • Neutral Showergel (Svane- & Astmamærket).
 • Änglamark Shampoo Normal (Svane- & Astmamærket). Anvendes af manden.
 • Änglamark Shampoo 2 in 1 (Svane- & Astmamærket). Anvendes af mig, da jeg har brug for balsamdelen for at kunne udrede mit filtrerede hår.
 • Änglamark Shampoo dandruff (Astma/allergimærket). Udfases, da den er blevet anvendt som forsøg.
 • Matas Medicare intimsæbe (Svanemærket).
 • Professionel Stuhr Hair Repair. Hårkuren anvendes 1-2 gange ugentlig i det tørre, kolde vejr grundet elektricitet i håret. Indeholder desværre parfume, men jeg har endnu ikke fundet en hårkur, som har nogle certificeringer.

Ift. renere make up kan i læse mit indlæg omkring dette her.

2 thoughts on “Renere hud- og hårplejeprodukter

  1. Hej Maria! Tak for dit spørgsmål hele Organic Circle serien kan du købe i din lokale rema1000. God dag til dig ☀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.