Om at blive mor

Jeg er blevet mor. Jeg er ikke længere bare kone, datter og veninde. Jeg er nogens mor – jeg er Lilly’s mor.

Min mand og jeg har altid drømt om at få en lille pige, og da vi til 20 ugers scanningen fik det ønske opfyldt, har vi gået og glædet os vanvittigt meget til at blive forældre.

Uforudsigeligheden ved en baby

Men hvad glæder man sig helt nøjagtigt til? Man aner det virkelig ikke som førstegangsforældre. Man hører andres historier og oplevelser, men man aner ikke hvilket graviditetsforløb man går igennem og ej heller hvilket type barn man får.

Vi kunne ikke andet end at håbe på det bedste – vi har beskrevet det som at følge med på en rutschebanetur – og være klar på den materielle front med tøj, barnevogn og diverse andet uundværligt babyudstyr.

En baby er uforudsigelig. Man aner ikke hvornår man bliver gravid og man aner ikke hvornår det lille pus præcist vælger at sige hej til verden. For os gik vi 9 dage over tid, og efter 15 timer i smertehelvede og en lettere stresset baby i slutningen kom Lilly endelig til verden.

Når forestillinger bliver knust

Efterfølgende har livet som forældre ikke lige været som vi havde regnet med. Vi blev indlagt i 6 dage og amningen fungerede ikke. Inden fødslen havde jeg ellers været cool omkring det at amme – jeg ville allerhelst gøre det, da det er det sundeste for barnet, men hvis ikke det kunne lade sige gøre var det også okay. Sådan var virkeligheden bare ikke. En knust forestilling blandet med hormoner og for lidt søvn resulterede i en ret så ked af det mor. Løsningen blev i stedet at pumpe ud og supplere med modermælkserstatning.

Pludselig skulle vi ud og have fat i en elektronisk brystpumpe, anti kolik sutteflasker (for det er jo det bedste ikke?), allergivenlig (og pissedyr) modermælkserstatning og en mikroovn til at varme det hele i.

Og til at toppe hele oplevelsen med, kommer vi hjem til at hus, hvor strømmen er i stykker med elektronik som tænder og slukker, lamper som blinker og stikkontakter som pludselig ikke virker, og nå ja, så får jeg brystbetændelse oveni…

Vi klarer det – det skal vi jo

Det var ikke lige sådan jeg havde håbet de første 2 uger med far på fædreorlov skulle forløbe. Men det må være livet som forældre – fuldstændig uforudsigeligt og ret så forfærdeligt for to perfektionistiske og strukturerede forældre.

Heldigvis er tingene nu efter 16 dage ved at komme ind i en nogenlunde rytme. Lilly tager godt på og er en sund og rask lille baby. Nu er det kun forældrene som skal komme sig ovenpå, hvilken omvæltning en baby virkelig er – man aner det ikke før man står i det, så respekt til alle forældre derude – især jer som har flere børn, det kunne jeg ærligt ikke overskue lige nu.

Nu vil jeg nyde vores lille vidunder, for helt ærligt så er hun bare super lækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.