Muffins med kidneybønner

Det kan være sjovt at lege lidt med de traditionelle opskrifter, og denne er ikke en undtagelse. Her er det klassiske hvedemel nemlig blevet skiftet ud med kidneybønner.

Mit eget forhold til kidneybønner stammer kun fra Chili Con Carne, og deres anvendelse deri er jeg mildest talt ikke imponeret over grundet bønnernes melede konsistens. Konsistensen slipper de derimod godt fra i denne opskrift, og man kan efter min mening på ingen måde smage dem.

Jeg stødte først på en opskrift med kidneybønner, da jeg i mit 6. modul på min uddannelse sammen med nogle medstuderende skulle undervise i madkundskab for en 6. klasse. Her skulle vi tilberede sundhedsforbedrede klassikere sammen med børnene, og vi faldt derved over en opskrift, hvor de blev udfordret i deres holdning mht. kidneybønner.

Børnene var henrykte skulle jeg hilse og sige, og muffinsene kan derfor anbefales til både børn og voksne.

Opskriften er senere blevet udviklet lidt mere, og denne er en sikker vinder herhjemme og hos kollegaerne på arbejdet.

Ingredienser: (12 stk.)

1 dåse kidneybønner, hvor lagen er siet fra

25 g kakao

60 g havregryn

1 dl. rapsolie

2 æg

2 spsk. brun farin

1 tsk. bagepulver

2 tsk. vaniliesukker

80 g sukker

60 g valnødder knust i mindre stykker

70 g mørk kogechokolade skåret i små stykker

Fremgansmåde: 

Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovnvarme). Alle ingredienser udover chokolade og valnødder blandes og pureres med en stavblender. Tilsæt de sidste 2 ingredienser og rør rundt. Fordel massen i 12 muffinforme og bag i ca. 20-25 min.

Muffinsene kan fryses og opvarmes uden nogle problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.