Luftige kerneboller

Skal der laves simple og lækre boller er dette en super nem opskrift at gå til. Måden jeg tit kreerer en ny opskrift på, er ved at se en opskrift, have en intention om at prøve den, men mangle en del af ingredienserne. Så må jeg jo bruge hvad jeg har, og se hvordan de i sidste ende bliver – denne opskrift er kommet til på præcis denne måde.

Ingredienser: 18-20 stk.

  • 200 g blandede frø/kerner (jeg bruger knækket hvede, knækket rug, hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø)
  • 3 dl vand
  • 950 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 2 tsk. yeast tørgær (svarer til 50 g gær)
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1,5 tsk. fint salt
  • 2 tsk. kokossukker (alm. sukker kan også bruges)
  • Evt. 1-2 revne gulerødder
  • Evt. mælk eller æg til pensling

Fremgangsmåde:

Kom kerner og vand i en gryde, og kog i et par minutter, indtil frøene er svulmet godt op. Afkøl blandigen.

Bland herefter skiftesvis de tørre ingredienser og mælken i en røremaskine, og lad den blande det godt sammen undervejs. Når alt er blandet i, og dejen er blevet godt æltet igennem stilles den til hævning i en time.

Herefter tændes ovnen på 200 grader (alm. ovn), og der formes 18-20 boller med to skeer. Bollerne efterhæves i ca. 20 min. og kan pensles hvis ønsket. Bages herefter i 20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.