Lækre og nemme flødekartofler

De lækreste flødekartofler jeg nogensinde har fået er min svigermors. Det eneste jeg kendte til flødekartofler før hendes variant, var de færdiglavede på frost, dem med en form for løg eller porrer i? og at de tager tid da man skal skrælle, koge og skære dem i skiver først.

Men dem her, de er virkelig nemme og ligetil, og det er jo det vi herhjemme er mega fans af, så her kommer opskriften.

Flødekartofler: (4-6 personer)

  • 1 pose frosne kartoffelskriver (900 g)
  • 1/2 L Monaysauce (den fedtfattige variant kan også bruges)
  • 1/4 L piskefløde 38 %
  • Salt og peber
  • Evt. 1-2 fed hvidløg
  • Evt. 1/2 hakket rød peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). De optøede kartoffelskiver kommes i et stort ildfast fad, og mornaysauce og fløde tilsættes. Der røres rundt i blandingen og salt og peber tilsættes.

Hvis ønsket tilsættes de pressede hvidløg og den hakkede peber (konsistensen bliver moset, når der anvendes en minihakker til den røde peber, og konsistensen giver flødekartoflerne en flot rød farve). Alle ingredienser røres sammen og kommes i ovnen i 30 min. Undervejs røres der i blandingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.