Ideer til en købmandskurv

Julen er ovre, men der venter altid en særlig anledning som fødselsdag, jubilæum eller guldbryllup.

Jeg finder især gaver til den ældre generation udfordrende, da de har alt! Men så begyndte jeg at kreere de såkaldte ‘købmandskurve’ som jeg oplevede var et hit.

Kurvene kan også bruges som en ‘indflytterkurv’, hvor man sammensætter de typiske ‘flytte-hjemmefra’ ting til et trængende ungt menneske. Mulighederne er utallige!

En anderledes og brugbar gave

Grunden til at jeg virkelig er fan af denne type gave er, at den adskiller sig fra de fysiske materielle gaver, ved at være sjove, anderledes, og alle kan bruge tingene, hvis de fyldes med dagligdagsvarer tilsat et strejf af gourmet- eller spiselige varer. Kurvene er nemlig oftest fyldt med noget man ikke selv ville købe, og man får som modtager derfor prøvet nogle anderledes ting, som kan gemmes til et tørt sted, skabe glæde over flere dage og kan deles med familie eller venner.

Men hvad putter man i sådan en kurv? Jeg skulle lave en til min farmor, og da jeg allerede havde lavet en til hende i forvejen blev jeg lidt idéforladt, da hun jo skulle have noget andet end tingene i den første. Men man kan jo i virkeligheden putte hvad som helst i den. Jeg plejer at blande spiselige varer sammen med forbrugsvarer, som de fleste mennesker bruger.

Hvad kommer jeg så i kurven?

Jeg har samlet en liste over, hvad man kunne putte i kurven her. Det er blandede ting og strækker sig fra ung til voksen, så det er bare om at plukke ud, hvad man kan bruge i den pågældende kurv.

 • Kaffe, te, kakaopulver
 • Slik, chokolade
 • Småkager
 • Knækbrød, kiks
 • Juice, saft
 • Vin, snaps, øl
 • Marmelade, honning
 • Ugeblade, krydsord, skrabelod
 • Blok- og fyrfadslys, fyrfadsholdere
 • Servietter
 • Tørvarer som havregryn, mel, sukker osv.
 • Chips, saltstænger, peanuts
 • Dåsemad som tun, makrel, majs osv.
 • Olie, eddike
 • Wellnessting som badesvamp, skrubbebørste, badesalt eller -sæbe, cremer, neglelak, negleklipper, neglefil
 • Frugt – tørret eller frisk
 • Børnebilleder
 • Strømper eller hyggesokker
 • Deodorant, parfume
 • Rengøringsting som rengøringsmiddel, svampe, klude, rengøringsmidler
 • Vinduesskraber
 • Vatpinde, vatrondeller
 • Kortspil, quizspil
 • Krydderier
 • Pasta, ris, spaghetti, nudler
 • Bolsjer
 • Pyntegenstande gerne personlige
 • ‘On the go’ pakker (små pakker) som nødder, tørret frugt

Er der noget som mangler på listen så sig endelig til!

2 thoughts on “Ideer til en købmandskurv

  1. Hej Natacha!
   Jeg synes også gaver kan være udfordrende men hvis det skal være noget spiseligt lig købmandskurven her, så vælg noget du ved han elsker. Til min mand har jeg købt lækre oste og pølser fra ostemanden/slagteren, specialøl og mindre flasker af whiskey, Rom og lignede fordi jeg ved han sætter pris på den slags specialiteter til min bror havde jeg i stedet inkluderet chips og pandalakrids da jeg ved han er vild med det er der noget lækkert du ved han bare elsker men måske ikke køber så tit fordi de koster lidt mere? du kan også kombinere det spiselige med en trøje/skjorte du måske ved han mangler eller skrive et sødt kort hvor du beskriver at du har planlagt en biograftur med det hele, julehygge indkøb med varm kakao eller andet du ved han sætter pris på ❤️ Håber du kan bruge svaret!
   Knus fra Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.