Banankage med chokoladestykker

Om det er hverdag, weekend eller bare en trist regnvejrsdag, så er der altid en god undskyldning for at lave og spise kage.

For mig skal det være nemt og ligetil at bikse en lækker kage eller bolle sammen, og denne opskrift er ingen undtagelse. Det eneste det kræver udover basisingredienser er at man har modne bananer og chokolade i huset, og så er der ellers banankage inde for en overskuelig fremtid.

Banankage deler ofte vandene når vi snakker chokoladestykker indeni eller smeltet chokolade oven på. Herhjemme vinder chokoladen inde i kagen, men man kan selvfølgelig altid selv vælge.

Ingredienser: (1 stor i en brødform) 

3 æg

150 g sukker

150 g mel (både hvedemel og sigtet speltmel fungerer)

2 tsk. vaniliesukker

1 tsk. bagepulver

75 g smør (jeg bruger altid flydende Becel)

2-3 modne bananer

50-75 g hakket chokolade, alt afhængig af hvor meget man foretrækker

Fremgangsmåde:

Ovnen tændes på 175 grader (almindelig ovnvarme). Alle ingredienser ud over banan og chokolade blandes sammen, og bananen moses ned i dejen (enten med en gaffel eller med fingrene). Chokoladen hakkes i små stykker og blandes med dejen. Når det hele er rørt sammen til en ensartet masse, fordeles dejen i en rugbrødsform, og bages ved 175 grader i ca. 55 min.

Tidsintervallet kan dog variere fra ovn til ovn, da jeg fandt ud af vores ovn kunne gøre det på 45 min ift. vores gamle. Så sæt lige uret til omkring 40-45 min, og vurder bagetiden ved et stikke en gaffel ned i midten af kagen. Klistrer dejen til gaflen skal den have lidt mere, men slipper kagen gaflen er banankagen færdig.

Kagen kan fryses og opvarmes uden nogle problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.